ADO en Emmen zonder goals in bloedeloze kelderkraker

ADO en Emmen zonder goals in bloedeloze kelderkraker

23 januari 2021 – Een bloedeloze kelderkraker tussen ADO Den Haag en FC Emmen heeft zaterdagmiddag geen winnaar opgeleverd. De twee laagvliegers uit de Eredivisie kwamen simpelweg kwaliteit tekort om de tegenstander te verrassen en zodoende bleef het 0-0. Vooral Emmen zal balen van het resultaat, aangezien het gat met nummer zestien ADO nog steeds vijf punten is.Gezien de posities van ADO en Emmen op de ranglijst, kon je deze wedstrijd met recht een kelderkraker noemen. Voor de Drentenaren was het zelfs een moetje, want de hekkensluiters stonden vijf punten achter op ADO. De Hagenezen wilden dat gat natuurlijk niet kleiner laten worden, maar liever zelf winnen en daarmee aansluiten bij nummer vijftien RKC Waalwijk. De Brabanders hebben veertien punten, vier meer dan ADO. Kortom, dit duel tussen ADO en Emmen was extreem belangrijk voor beide clubs.

Dat het duel onder hoogspanning stond, was goed terug te zien in de eerste helft. ADO begon afwachtend, maar eenmaal aan de bal wist het zich net zo weinig raad als FC Emmen. Bovendien grossierden de twee teams in balverlies. Over en weer werden fouten gemaakt, zelfs als spelers zonder druk een bal moesten aannemen of passen, lukte dat soms niet. Uitgespeelde kansen waren daarbij schaars, de mogelijkheden waren op een hand te tellen en voor doelpunten waren geen handen nodig.

De keepers van beide clubs kwamen bij de spaarzame kansen wel allebei in actie: Luuk Koopmans voor ADO halverwege de eerste helft en Dennis Telgenkamp voor Emmen op slag van rust. Koopmans keerde met zijn voet op het nippertje een inzet van Michael de Leeuw en Telgenkamp moest schoten van ADO-nieuweling Tomislav Gomert en Milan van Ewijk verwerken. Dat deed hij niet overtuigend, maar hij hield zijn doel wel schoon.

De laatste fase voor de pauze leek ADO inspiratie te geven voor de tweede helft, want aan de laatste 45 minuten begon het elftal van Ruud Brood een stuk sterker. Dat leidde meteen tot het gevaarlijkste moment tot dan toe: bij de derde vrije trap op rij voor ADO ging het bijna mis voor Emmen toen De Leeuw de paal raakte bij een poging om de bal weg te werken. Telgenkamp stond aan de grond genageld en haalde opgelucht adem toen de bal via de paal in zijn handen terechtkwam.

Vervolgens was het weer lang wachten op een kans, naarmate de tijd vorderde leek niet verliezen wat ADO en Emmen het liefste wilden. Pas aan het einde kwam was het voor de laagvliegers nog even bibberen: invaller Nikolai Laursen kopte in de handen van Koopmans en aan de overkant schoot Ricardo Kishna maar net naast. Dus bleef het 0-0, en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Emmen en ADO toonden duidelijk aan waarom ze zo laag staan en blijven daar door deze remise ook bivakkeren.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6.5, Milan van Ewijk 6.5, Dario Del Fabro 6, Boy Kemper 6, Juan Familio-Castillo 6, Marko Vejinovic 5.5, John Goossens 6, Tomislav Gomelt 5 (46. Samy Bourard 5), Andrei Ratiu 5 (71. Amar Catic -), Michiel Kramer 5.5, Vicente Besuijen 5 (74. Ricardo Kishna -).

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7, Glenn Bijl 5.5 (83. Keziah Veendorp -), Miguel Araujo 6, Nick Bakker 5.5, Caner Cavlan 6.5, Simon Tibbling 5, Hilal Ben Moussa 5 (81. Nikolai Laursen -), Robbert de Vos 5 (75. Anco Jansen -), Sergio Peña 5, Kerim Frei 6, Michael de Leeuw 5.

Man of the match: Dennis Telgenkamp
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021