Steijn: "Idee dat aantal spelers denkt dat het wel goed komt"

Steijn: "Idee dat aantal spelers denkt dat het wel goed komt"

23 januari 2021 – NAC Breda is niet meer in staat om de promotiekansen van SC Cambuur en Almere City serieus in gevaar te brengen. Die conclusie kan getrokken worden nadat de Brabanders drie wedstrijden op rij niet wonnen van laag geklasseerde ploegen en de achterstand op de nummers één en twee inmiddels twaalf punten is. Ook trainer Maurice Steijn was daarover duidelijk."We moeten nu reëel zijn", zei Steijn tegenover ESPN nadat zijn ploeg met 1-1 gelijkspeelde tegen hekkensluiter FC Den Bosch. Eerder wist het ook al niet te winnen van achtereenvolgens Roda JC en Jong PSV. "We staan gewoon te ver achter nu. We moeten een team gaan creëren dat helemaal op en top fit is richting de play-offs. Het is nog lang, maar gezien het spel dat we spelen maken we geen kans op plek één en twee."

Steijn ziet van zijn ploeg niet wat hij wil zien. "Je ziet een bepaalde gelatenheid, passiviteit. Geen beweging, terwijl er zoveel ruimte lag om te voetballen. Het is heel statisch. Ik heb het idee dat een aantal van mijn spelers denkt dat het wel goed komt, maar het komt niet zomaar goed. Wij zijn niet zo goed dat we op basis van kwaliteit heel makkelijk wedstrijden winnen. We zullen keihard moeten werken, heel veel moeten lopen. Als je dat niet doet, sta je ook tegen de nummer laatst achter bij rug. De tweede helft was iets beter, maar het is NAC-onwaardig dat we hier punten laten liggen."

De trainer hoopte zijn selectie nog iets te versterken, maar dat zat er niet in voor NAC. "Dat is de situatie, dat wisten we van tevoren. Het is moeilijk om in deze periode met corona spelers te slijten. Er zijn plekken waar we nog winst moeten halen, maar dat is niet mogelijk. Hopelijk volgend jaar." Op de vraag of zijn selectie wel goed genoeg is voor de ambities van de club: "Daar twijfel je soms ook aan als je dit soort wedstrijden ziet. We hebben heel lang geroepen dat we richting de bovenste plekken gaan. Begin van het seizoen leek het daarop, maar uiteindelijk moet je tot de conclusie komen dat we ten opzichte van een aantal ploegen gewoon niet goed genoeg zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021