FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Opnieuw spektakel bij AS Roma - La Spezia, mét goal Karsdorp

Opnieuw spektakel bij AS Roma - La Spezia, mét goal Karsdorp

23 januari 2021 – Rick Karsdorp heeft zaterdagmiddag met zijn eerste treffer namens AS Roma een belangrijk aandeel gehad in de 4-3 zege op La Spezia. Een zege op de ploeg die afgelopen week na verlenging nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Romeinen in de Coppa Italia was cruciaal om een absolute crisis te voorkomen en dat lukte mede dankzij Karsdorp.Aan de bal die Karsdorp bij de tweede paal binnenliep had de Nederlandse rechtsachter overigens weinig aandeel. Uit de fraaie aanval die Leonardo Spinazzola hoogstpersoonlijk opzette via een fraai hakje, kon Karsdorp een voorzet van de Italiaanse vleugelspeler met enige moeite binnenlopen. Het was de derde goal voor de Romeinen na een klein uur: Borja Mayoral had de eerste twee goals voor zijn rekening genomen.

Omdat Robert Piccoli tussendoor en Diego Farias meteen na Karsdorp's goal het net hadden gevonden namens de bezoekers, werd de slotfase nog akelig spannend voor trainer Paulo Fonseca, wiens toekomst op het spel zou hebben gestaan tijdens deze wedstrijd, waarbij Jeroen Zoet een opvallende afwezige was. De keeper was juist terug na een blessure, maar zat anders dan midweeks niet bij de selectie van La Spezia.

Die ploeg kwam in blessuretijd nog knap gelijk via invaller Daniele Verde, maar zag een minuut later Lorenzo Pellegrini de winnende maken namens AS Roma. Bruno Peres nam aan in het zestienmetergebied, legde breed en zat de middenvelder hard afmaken. Net als midweeks maakten beide ploegen er dus een behoorlijk spektakel van, ditmaal met gunstige afloop voor AS Roma. Tot grote opluchting van coach Fonseca en mede dankzij de goal van Karsdorp.

Lees ook: Krankzinnige bekeravond bij AS Roma – La Spezia

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021