Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

'Ajax laat Álvarez ook na nieuwe poging van Valencia niet gaan'

'Ajax laat Álvarez ook na nieuwe poging van Valencia niet gaan'

23 januari 2021 – Ajax wil Edson Álvarez (23) ook bij de tweede poging van Valencia nog altijd niet laten gaan. De Spaanse club had concrete interesse in de Mexicaan voor een huur- dan wel kooptransfer, maar kregen nul op rekest. Vervolgens zouden ze een tweede poging hebben gewaagd, maar blijft het antwoord negatief. Wél is er wellicht iets mogelijk zodra er nog spelers bijkomen.Dat schrijft Ajax Showtime althans. Mede door de terugkeer van Davy Klaassen verdween het sportief perspectief het afgelopen half jaar voor Álvarez, toch wil Erik ten Hag geen concessies doen aan zijn huidige spelersgroep. Die boodschap kreeg de middenvelder eerder ook al te horen en is onveranderd ondanks een tweede poging vanuit de sinaasappelstad.

Lees ookTen Hag wil Álvarez houden: "Elke speler hard nodig"

Hoewel Ajax ruim vijftien miljoen euro betaalde voor de diensten van Álvarez, was de Mexicaan bijna nooit onomstreden in dienst van Ajax. Afgelopen week stond hij voor het eerst sinds weken weer eens in de basis en haalde een ruime voldoende tegen AZ. In totaal kwam Álvarez tot dusver tot 38 wedstrijden in anderhalf jaar tijd, waarin hij tweemaal scoorde.

Alvarez' grootste pijn zit echter in zijn privé-situatie. Zijn vriendin Sofia en zijn vijftien maanden oude Valentina zijn namelijk nog niet welkom in Nederland. Hij rekent het Ajax aan dat de verblijfsvergunning niet is geregeld. In Spanje had hij herenigd kunnen worden met zijn gezin, maar daarvoor zal hij in elk geval nog zes maanden moeten wachten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021