Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

Koeman kritisch op penalty's Barcelona: "Missen te veel"

Koeman kritisch op penalty's Barcelona: "Missen te veel"

23 januari 2021 – Ronald Koeman is kritisch op de strafschopnemers van FC Barcelona. Onder de Nederlandse manager werden zeven van de twaalf pingels gemist, waardoor het mede erg moeizaam ging in de bekerwedstrijd tegen Cornellà. Gemiste strafschoppen van Ousmane Dembélé en Miralem Pjanic zorgden voor een verlenging van de Catalanen tegen de derdedivisionist. "We hebben er te veel gemist, veel te veel", was Koeman eerlijk.Dat zei hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Elche dit weekend. "We weten dat er één nummer één nemer is: Messi. Maar als hij er niet is, hebben we anderen nodig die de strafschoppen nemen. Dat is een rol die verbeterd kan worden binnen onze ploeg. Het belangrijkste is om niet te aarzelen", zei Koeman, die aangaf dat er iets veranderd moet worden. "Wie ze zondag neemt? Daarover praten we nog. Uiteindelijk beslist de aanvoerder."

Behalve Dembélé en Pjanic misten in reguliere speeltijd ook Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Lionel Messi (in de nastoot alsnog raak) dit seizoen. Verder werd Koeman ook gevraagd of hij nog steeds geen spijt heeft dat hij Luis Suárez – die afgelopen week Atlético Madrid hoogstpersoonlijk aan de zege hielp – heeft laten gaan. "Luis is een geweldige speler, maar de beslissing over zijn toekomst was al genomen toen ik kwam", herhaalde Koeman nog maar eens.

Verder was de Nederlander ondanks de verloren Super Cup wel content met de vorm van FC Barcelona. "Tot dusver hebben we een goede reeks in januari, behalve de Super Cup", wist Koeman, die in de media altijd erg kritisch is op zijn spelers. "Maar jullie schrijven de positieve dingen ook niet op. Als je bij Barcelona wilt voetballen, dan wordt er veel van je gevraagd. Ik bekritiseer uit respect."

Lees ookDest krijgt groen licht en is inzetbaar dit weekend voor Koeman

Koeman speelt zondag met FC Barcelona voor de achtste wedstrijd op rij (!) een uitduel, mede door de beker en twee duels in de Super Cup. "Gekkenwerk, dat heb ik nog nooit meegemaakt", zei de coach daarover. Lionel Messi zit de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit, terwijl Sergino Dest is teruggekeerd in de selectie. "Hij is een jonge speler, die in zijn eerste seizoen al heel veel wedstrijden heeft gespeeld. We moeten kijken of hij kan starten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021