FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Schmidt over PSV: "Atletico enige constante ploeg"

Schmidt over PSV: "Atletico enige constante ploeg"

23 januari 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt erkent dat zijn voetbalvisie nog niet volledig ingevoerd is bij de Eindhovenaren. Slechts in enkele gedeeltes van wedstrijden is het pressievoetbal te zien wat de Duitser voor staat. Maar daarin staat zijn elftal niet alleen, merkt de coach. "Atletico Madrid is de enige constante ploeg in de Europese topcompetities", verklaart de Duitser.Dat vertelt hij in een interview in De Telegraaf. "We zijn niet perfect, dat weten we, maar wel in staat wedstrijden te winnen die soms niet in balans zijn. We zijn een jong team dat zich moet ontwikkelen. Tegen AZ was verlies onnodig, omdat we in tactisch gedrag niet op topniveau zaten", aldus Schmidt, die denkt dat zijn pressievoetbal ook gewoon in de Eredivisie kan werken. Of misschien juist in de Eredivisie zelfs.

"Want veel teams willen de bal hebben, ze willen opbouwen, ook onder druk. Dus wanneer je heel goed bent in je spel bij balverlies, against the ball, dan spelen veel teams in de opbouw de lange bal", aldus Schmidt. "Op die momenten heb je álle spelers nodig en soms zijn we niet in staat dat te doen. Dat is iets wat we moeten verbeteren, zeker weten. Maar dat is ook iets wat je in trainingen moet doen, om stappen voorwaarts te maken, maar er is niet veel tijd om te trainen in de huidige tijd. Je hebt ook wat frisheid mentaal en fysiek nodig om het beter te doen dan we tot nu toe gedaan hebben. Ik weet dat het spel niet op topniveau is nog, maar ik weet dat het ook niet makkelijk voor mijn spelers is momenteel."

Volgens Schmidt werkt het overvolle schema ook niet mee – al geldt dat voor alle Europese topclubs en topspelers. "Ik zie veel spelers die niet op hun topniveau spelen, overal. Als je alleen naar onze selectie kijkt, hebben we twaalf spelers die er door het virus vaak drie weken uit hebben gelegen", legt Schmidt uit. "Een perfect seizoen om snel tot je spel te komen, kent een perfecte voorbereiding en veel trainingen. Maar met het spelen van Europees voetbal is het vrijwel altijd hetzelfde. (...) Als je dit internationale seizoen speelt met een jong team, dat aan het begin staat, met spelers van 18, 19 of 20 jaar oud, dan hebben ze soms wat training nodig om de volgende stap te maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021