FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

PSV kampt met enkele vraagtekens voor duel met RKC Waalwijk

PSV kampt met enkele vraagtekens voor duel met RKC Waalwijk

23 januari 2021 – Roger Schmidt heeft nog flink wat te puzzelen in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk zaterdagavond. De Duitse coach kan in elk geval niet beschikken over onder anderen Mario Götze, Cody Gakpo en Maximiliano Romero, ook is er nog een drietal twijfelgevallen. Het is onzeker of Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Nick Viergever kunnen spelen.Laatstgenoemde wordt sowieso niet in de basis verwacht, dat geldt normaliter wel voor Sangaré en Boscagli. De centrale verdediger ontbrak tegen FC Volendam helemaal in de wedstrijdselectie, terwijl de sterke middenvelder juist uitviel in het treffen in de KNVB Beker. Viergever ligt er al wat langere tijd uit en ontbrak tegen Het Andere Oranje eveneens, maar kan mogelijk weer aansluiten bij de A-selectie.

Als Sangaré niet in de basis kan beginnen, dan is Ryan Thomas volgens het Eindhovens Dagblad zijn vervanger. Hij viel tegen FC Volendam goed in als vervanger van Mohamed Ihattaren en maakte volgens Roger Schmidt het verschil. Sangaré was er volgens Schmidt tegen FC Emmen (dinsdagavond) normaliter sowieso wel weer 'gewoon' bij. Achterin begint Timo Baumgartl naast Jordan Teze als Schmidt besluit dat Boscagli niet kan spelen of niet fit genoeg is voor een basisplaats.

Met het oog op de midweekse ontmoeting met FC Emmen en komend weekend Feyenoord, de wedstrijd die Gakpo nog altijd hoopt te halen, zal de Duits coach niet al te veel risico willen nemen. Marco van Ginkel zit wel weer gewoon bij de selectie van PSV. Omdat het bekerduel woensdagavond op kunstgras was, besloot de medische staf met hem geen risico te nemen gezien zijn blessureveleden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021