FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

NAC Breda ontvouwt plannen voor nieuw stadion in de toekomst

NAC Breda ontvouwt plannen voor nieuw stadion in de toekomst

23 januari 2021 – NAC Breda heeft de ambitie uitgesproken om in de nabije toekomst een nieuw stadion te laten bouwen. Over tien jaar wil de Eerste Divisie-club een nieuw onderkomen moet hebben, dat de club structureel naar een hoger plan moet brengen. "Waar het mij om gaat, is de ambitie van een nieuw stadion die, afhankelijk van de capaciteit, een omzet genereert van 20 tot 25 miljoen euro."Dat vertelt algemeen directeur Mattijs Manders tegenover BN/De Stem. Hoewel het huidige Rat Verlegh Stadion pas 25 jaar oud is, moet NAC Breda verder, stelt hij. "Vanuit commercieel oogpunt is het lastig te exploiteren. Weinig skyboxen (zestien) en amper doordeweekse evenementen", legt Manders uit. "Wij hebben donkere bedompte ruimtes. In een nieuw stadion heb je zo veertig skyboxen met fatsoenlijke afmetingen, financieel een grote stap vooruit. Het wordt een stadion van de stad Breda. Een centraal ontmoetingspunt dat plaats biedt aan 20.000 tot 25.000 toeschouwers."

Het huurcontract van NAC Breda loopt met het huidige stadion nog tien jaar door, daarna – of misschien zelfs wel twee jaar eerder – wil de club over naar een nieuw onderkomen. Dat gaat overigens niet betaald worden door een externe financierder. "Er heeft zich bij mij ook nooit een overnamepartij gemeld", verduidelijkt Manders, die niet wil dat NAC Breda eigenaar gaat worden van het stadion. "We blijven huur betalen aan de eigenaar. Dit kwartaal beginnen we met een werkgroep. De NAC-supporters en de gemeente Breda zijn daar heel belangrijk in, het is van groot belang hen te betrekken bij dit project. In een later stadium komen de projectontwikkelaars. Ik denk dat er zo tien partijen in de rij staan om te investeren."

Volgens hem is het voor zo'n project nodig dat NAC Breda de plannen goed aanpakt. "We roepen in koor dat NAC een grote club is en in de Eredivisie hoort. Toch blijft NAC al jaren hangen tussen Eredivisie en Eerste Divisie", aldus Manders. "Als we niks doen, krijg je wat je hebt. Het alternatief, zoals bij Feyenoord, is het stadion aanpassen aan deze tijd. Een derde mogelijkheid is een groter stadion met betere faciliteiten en daaraan gekoppeld een gezamenlijke trainingsaccommodatie voor het eerste en de jeugd. Allemaal op dezelfde locatie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021