Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Balk vindt uitingen Fledderus 'eigenlijk nergens op slaan'

Balk vindt uitingen Fledderus 'eigenlijk nergens op slaan'

23 januari 2021 – Remco Balk (19) heeft zich zeer verbaasd over de uitspraken van Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen. Het talent had naar eigen zeggen het gevoel dat hij bewust de supporters tegen Balk wilden opzetten. Inmiddels krijgt de naar FC Utrecht vertrokken voetballer veel negatieve reacties van FC Groningen-fans."Hij zei dat ook al eens in een een-op-eengesprek", refereert Balk tegenover het Algemeen Dagblad aan de video waarin Fledderus toelichting gaf op de situatie van de voetballer, die hij vergeleek met het inruilen van je geliefde. "Ik vind het eigenlijk nergens op slaan, maar als hij dat zo ziet, dan is dat maar zo. Ik heb duidelijk nee gezegd tegen FC Groningen. Ik heb niet gezegd dat ik met andere clubs wil praten, maar ik heb gewoon nee gezegd. Ik ben altijd eerlijk geweest. Nu zag ik ergens in het nieuws dat ik een negatieve houding zou hebben, maar die zou ik nooit hebben en heb ik nooit gehad. Ik vond het wel jammer dat ik zo negatief in het nieuws kwam, want mensen die me kennen weten dat ik niet zo ben."

Balk beweert bovendien dat Fledderus loog toen hij zei dat FC Groningen al maanden bezig was met Balk. "Dat klopt niet helemaal. Ik heb midden november mijn eerste contractvoorstel gekregen. Toen zijn er gesprekken geweest, maar we zijn er gewoon niet uitgekomen", aldus de aanvaller. "Ze kwamen al best laat en uit de gesprekken en aanbiedingen bleek niet heel veel vertrouwen. Ik denk dus dat FC Groningen het beter niet zo op social media had moeten brengen. Daar kreeg ik veel haatreacties door van Groningen-fans. Ze hadden gewoon moeten zeggen dat we niet tot een akkoord waren gekomen."

Lees ook: Groningen verliest Balk: "We zijn teleurgesteld door zijn keuze"

Tegenover De Telegraaf legt Balk nogmaals duidelijk uit waarom hij voor een avontuur bij FC Utrecht kiest. "Ik denk dat deze stap het beste is voor mijn ontwikkeling. Ik kan hier bij het eerste voetballen, maar als ik daar niet speel, kan ik spelen bij Jong FC Utrecht. Het is voor mij op deze leeftijd belangrijk om veel op niveau te voetballen." Door corona ligt de beloftencompetitie momenteel stil, waardoor hij bij FC Groningen helemaal niet speelde als Danny Buijs geen beroep op hem deed.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021