FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Madueke blij met keuze: "Dit bevestigt het nog eens"

Madueke blij met keuze: "Dit bevestigt het nog eens"

23 januari 2021 – Noni Madueke is een van de verrassingen dit seizoen bij PSV. De sterke aanvaller wordt door Roger Schmidt veel gebruikt en bewijst zijn waarde met gemiddeld opvallend veel doelpunten (8) en statistieken (8). De Engelsman wordt op die manier beloond voor zijn keuze naar Nederland en is nog altijd blij met zijn besluit van enkele jaren geleden.Ondanks veel interesse en de kans om bij Engelse topclubs te komen spelen in de jeugd, koos Madueke in 2018 na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur bewust voor PSV. "Ben ik trots op, hoor. In maart word ik 19 en ik heb al een hoop gespeeld én ook op hoog niveau vergeleken met bijna al mijn teamgenoten", zei hij over de andere jongens uit de nationale jeugdploegen van Engeland in het Algemeen Dagblad. "Dus ja, ik wist al dat het de juiste keuze was om naar Nederland en PSV te komen. Maar dit bevestigt het nog eens."

Volgens het PSV-talent vragen veel ploeggenoten uit de Engelse jeugdteams naar zijn ervaringen in Nederland op het hoogste niveau. "De meesten spelen zelf in onder 23-teams, zij kennen dat nog helemaal niet. De meeste jongens op deze lijst zijn vrienden, ze appen me na wedstrijden. Zeggen 'goed gedaan', als ik scoor", vertelt Madueke, die denkt dat zijn succes bepalend kan zijn voor toekomstige keuzes van andere talenten.

Lees ookEngels toptalent Madueke timmert aan de weg bij PSV

"Als ik mijn droom kan waarmaken, zullen meer Engelse talenten naar Nederland komen", verwacht hij. "Een heleboel van deze spelers zouden uitstekend passen in de Eredivisie. Met een talent als Miguel Azeez (Arsenal O23) speel ik al lang samen, hij heeft net als ik Nigeriaanse roots."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021