Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

'Gravenberch in beeld bij top Europa, Ajax wil verlengen'

'Gravenberch in beeld bij top Europa, Ajax wil verlengen'

23 januari 2021 – Ryan Gravenberch staat op de scoutingslijstjes van diverse Europese topclubs. De middenvelder van Ajax maakt ondanks zijn pas achttienjarige leeftijd veel indruk bij de Amsterdammers. Er zou veel sluimerende interesse zijn voor de Nederlander, van wie directeur voetbalzaken Marc Overmars het contract graag wil verlengen. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Volgens Verweij is Gravenberch een enorm bedrag waard en maakt daarbij de vergelijking met FC Barcelona-talent Illaix Moriba – eveneens achttien jaar. Hij wordt in Spanje de nieuwe Paul Pogba genoemd, maar maakte in de Copa del Rey pas voor het eerst minuten deze week en liet geen grote indruk achter. "Als zo'n jongen honderd miljoen waard is', dan is Gravenberch wel 150 miljoen waard", stelt de journalist.

"Er wordt vanuit alle grote clubs in Europa nadrukkelijk naar hem gekeken", weet hij in elk geval. Volgens Verweij wil Ajax heel graag het contract verlengen van de sterke middenvelder, maar dat kan met Mino Raiola als zaakwaarnemer nog weleens een heel lastig karwei worden. "Hij is echt een topatleet, die echt gevolgd wordt door de grote clubs in Europa." Overmars zou zich in de handen wrijven met zo'n talent, voor wie een concrete vraagprijs mede door corona moeilijk vast te stellen is.

Davinson Sánchez
Ook ging het in de podcast over de mogelijke interesse van Ajax in Davinson Sánchez (24). De Colombiaanse centrale verdediger is onder José Mourinho dit seizoen allesbehalve een vaste waarde bij Tottenham Hotspur en werd daarom gelinkt aan een terugkeer naar Ajax. Door de mindere vorm van Perr Schuurs en het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar zou er ruimte zijn voor een extra achterhoedespeler. Voor na dit seizoen werd Toby Alderweireld gelinkt, maar ook een terugkeer van Sánchez zou zijn overwogen. Er werd voorzichtig geïnformeerd, maar de Spurs laten deze winter niemand gaan, zo onthult Verweij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021