Gisteren gemist: Willem II en Dortmund onderuit, zege Almere

23 januari 2021, 00:30   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 23:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 22 januari.

Wéér een zure avond Willem II: verlies door super-invaller Reza

Het is Willem II weer niet gelukt om de dramatische reeks van gelijke spelen en nederlagen in de Eredivisie te doorbreken. De ploeg van Adrie Koster leek hard op weg naar een overwinning tegen PEC Zwolle, pakte de voorsprong via Kwasi Wriedt, maar zag hoe het vlak voor rust verkeerd ging. Wriedt kreeg een twijfelachtige rode kaart, waarna PEC in de tweede helft uitliep naar een 1-3 overwinning door een hattrick van invaller Reza Ghoochannejhad.

Knokkend Almere City maakt geen fout in titelstrijd

Almere City heeft uitstekende zaken gedaan in strijd om de titel in de Eerste Divisie. De ambitieuze nummer twee bleef met een uiteindelijk ruime zege op FC Dordrecht in het spoor van koploper SC Cambuur. Almere kwam door de overwinning weer op gelijke hoogte en is daarmee gedeeld koploper.

Zwalkend Dortmund ook onderuit in spektakelstuk

Borussia Dortmund zit momenteel niet in de sterkste fase. Nadat er vorige week werd verloren van Bayer Leverkusen (2-1), was vanavond directe concurrent Borussia Mönchengladbach te sterk. Bij Dortmund toonde fenomeen Erling Haaland maar weer eens zijn waarde, maar het was duidelijk niet genoeg.

Druk bij concurrenten na probleemloze avond PSG

Met een overtuigende 4-0 overwinning maakte Paris Saint-Germain geen fout in de strijd om de titel. Voor de vijfde wedstrijd op rij werden de drie punten binnengehaald. Ook Montpellier ging onderuit. Kylian Mbappé was maar weer eens de grote man aan Parijse zijde.

"Van Persie zegt dat hij Pratto niets meer kan leren"

Lucas Pratto heeft het uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord. De 32-jarige aanvaller uit Argentinië krijgt in zijn eerste weken als speler van de Rotterdammers veel kritiek, maar is volgens zijn zaakwaarnemer blij om in Rotterdam te zijn. Ook bij de club zijn ze enthousiast over de huurling van River Plate, zo heeft spitsentrainer Robin van Persie aangegeven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen