Druk bij concurrenten na probleemloze avond PSG

Druk bij concurrenten na probleemloze avond PSG

22 januari 2021 – Met een overtuigende 4-0 overwinning maakte Paris Saint-Germain geen fout in de strijd om de titel. Voor de vijfde wedstrijd op rij werden de drie punten binnengehaald. Ook Montpellier ging onderuit. Kylian Mbappé was maar weer eens de grote man aan Parijse zijde.Fans van de Ligue 1 zullen dit seizoen hun vingers aflikken, als ze kijken naar het Franse voetbal. De laatste jaren greep Paris Saint-Germain de hegemonie, met jaarlijks een abonnement op de landstitel. Hoe anders is dat dit seizoen, met drie kandidaten die in een felle strijd verwikkeld zijn? PSG is na de zege in ieder geval dit weekend koploper. Toch kan de concurrentie weer dichterbij komen.

Lille komt met een overwinning op Stade Rennes komende zondag namelijk in punten weer gelijk met de grootmacht, terwijl Olympique Lyon het gat naar twee punten kan verkleinen. PSG zélf maakte in ieder geval geen fout in strijd om het kampioenschap. Daarvoor mocht het met name Kylian Mbappé danken. De Franse superster opende zijn doelpuntenrekening in 2021 en scoorde de 1-0 en de 4-0.

Omdat tussendoor ook Neymar en Mauro Icardi scoorden, werd maar weer eens aangetoond dat het PSG van invaller Mitchel Bakker over de een van de beste aanvalslinies ter wereld beschikt. Het zal de Parijzenaren ongetwijfeld vertrouwen geven richting de climax van het seizoen. Want dat er geknokt moet worden om de titel, is voor PSG zeker weer even wennen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021