Knokkend Almere City maakt geen fout in titelstrijd

Knokkend Almere City maakt geen fout in titelstrijd

22 januari 2021 – Almere City heeft uitstekende zaken gedaan in strijd om de titel in de Eerste Divisie. De ambitieuze nummer twee bleef met een uiteindelijk ruime zege op FC Dordrecht in het spoor van koploper SC Cambuur. Almere kwam door de overwinning weer op gelijke hoogte en is daarmee gedeeld koploper.



SC Cambuur had na twee matige wedstrijden op rij eindelijk weer eens een ouderwets avondje in de Keuken Kampioen Divisie, met een ruime zege op Jong PSV (5-1). Daarom was het aan Almere de taak om eveneens de drie punten te pakken. Het was weliswaar zwaarbevochten, maar tot grote opluchting gingen de drie punten in de tas.

Lees ook: Cambuur herpakt zich met ruime zege op Jong PSV

Het was verdediger Faris Hammouti die de bal na 72 minuten in de verre hoek plaatste en daarmee de score opende. De verdediger groeide uit tot man van de wedstrijd door ook de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Voor rust had Thomas Verheydt al de 1-0 op het scorebord gezet, maar zijn treffer werd om dubieuze redenen afgekeurd. De bonkige spits zou hebben geduwd en getrokken, maar was zich van geen kwaad bewust. Mede door die beslissing bleef Dordrecht lang in de wedstrijd en mocht het zelfs tot in de slotfase hopen op een resultaat. Met de tweede treffer van de avond schudde Damon Mirani Dordrecht met een rake kopbal wakker uit die droom. 

Telstar - Jong AZ: 2-2

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021