Zwalkend Dortmund ook onderuit in spektakelstuk

Zwalkend Dortmund ook onderuit in spektakelstuk

22 januari 2021 – Borussia Dortmund zit momenteel niet in de sterkste fase. Nadat er vorige week werd verloren van Bayer Leverkusen (2-1), was vanavond directe concurrent Borussia Mönchengladbach te sterk. Bij Dortmund toonde fenomeen Erling Haaland maar weer eens zijn waarde, maar het was duidelijk niet genoeg.Je zou denken dat je haast geen puntverlies meer kan leiden, als je zo'n spits in de gelederen hebt. Het maakt niet uit hoe je Erling Haaland aanspeelt, de spits knalt toch wel uit alle hoeken en standen raak. Dat deed de twintigjarige Noor ook tegen Gladbach. Tweemaal schoot hij de bal uit uiterst lastige positie hard en overtuigend tegen de touwen. Het waren alweer doelpunt nummer dertien en veertien van het seizoen.

Maar het bleek niet genoeg. Gladbach was na vier minuten nog teleurgesteld nadat er een treffer werd afgekeurd, maar het bleek de aanzet tot vier treffers. Nico Elvedi opende de score, terwijl diezelfde Elvedi kort na de twee goals van Haaland voor de 2-2 zorgde. Via Rami Bensebaini en Marcus Thuram liep Gladbach na rust uit naar een overtuigende 4-2 overwinning.

Borussia Mönchengladbach passeerde Dortmund daarmee op de Duitse ranglijst. Gladbach steeg naar de vierde plaats, een plek die na afloop van de competitie rechtgeeft op deelname aan de Champions League. Dortmund zal snel de rug moeten rechten om voor het miljoenenbal in aanmerking te komen. Aan Haaland zal het in ieder geval niet liggen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021