FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Cambuur herstelt zich met ruime zege op Jong PSV

Cambuur herstelt zich met ruime zege op Jong PSV

22 januari 2021 – SC Cambuur heeft de goede draad in de Eerste Divisie weer opgepakt. Na teleurstellende resultaten tegen FC Volendam en NEC stapte de ploeg van Henk de Jong eindelijk weer eens met een vrolijk gezicht van het veld. Jong PSV werd in Leeuwarden met 5-1 verslagen, waardoor Cambuur zich net op tijd herpakte.Met Almere City op de loer was het uitkijken geblazen voor Cambuur, dat net als afgelopen seizoen zo heersend over de velden in de Keuken Kampioen Divisie trekt. De onbedreigde koppositie kwam door de nederlaag tegen FC Volendam (0-1) en de doelpuntloze remise tegen NEC echter toch ineens in gevaar, zeker omdat Almere City juist de laatste weken aan een sublieme reeks bezig is.

Tegen Jong PSV werd aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Grote man aan de kant van Cambuur was Robert Mühren. De topscorer van de koploper prikte tweemaal op fraaie wijze raak, als eindstation van twee sublieme aanvallen. Daar profiteerde ook middenvelder Jamie Jacobs van. Zijn naam kwam eveneens tweemaal op het scorebord. De fraaiste treffer van de avond kwam van de voet van Jarchinio Antonia. Cambuur speelde opnieuw de defensie van de beloften uit elkaar en zag dat Antonia via onderkant lat fraai raak schoot. Het gat met directe concurrent Almere City kwam daarmee weer op drie punten, maar de Flevolanders komen nog in actie tegen FC Dordrecht.

MVV Maastricht - Helmond Sport: 1-1
MVV schoot met een punt bijzonder weinig op om weg te komen uit de onderste regionen. De Limburgse formatie kwam via een strafschop van Joeri Schroijen nog wel op voorsprong, maar zag Helmond na rust dankzij een rake kopbal van Lance Duijvestijn langszij komen. MVV blijft de nummer zeventien van de competitie, terwijl Helmond op de onbedreigde veertiende plek staat.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021