Van Ginkel blikt terug op blessure: "Heb diep gezeten"

22 januari 2021, 18:51

Na ruim 2,5 jaar maakte Marco van Ginkel vorige week tegen AZ (1-3 nederlaag) zijn rentree bij PSV. De door blessures geteisterde middenvelder stond lang aan de kant met knieproblemen, maar mocht in de topper zijn rentree vieren. Daarmee ligt een zware periode achter hem. Bij PSV hoopt Van Ginkel zijn loopbaan voor de vierde keer nieuw leven in te blazen.

Na AZ deed Van Ginkel het wat betreft minuten wat rustiger aan. "Ik heb de wedstrijden op kunstgras maar even laten lopen, dat is geen ideale ondergrond voor de knie." De 28-jarige middenvelder staat echter te trappelen om meer minuten te maken. "Mijn terugkeer was de ideale beloning. Ik kom van heel ver, het heeft heel lang geduurd", aldus de van Chelsea gehuurde middenvelder. De Londenaren pikten het talent op jonge leeftijd op bij Vitesse, maar slaagde er mede door blessureleed in niet door te breken.

De laatste 2,5 jaar waren zwaar, zo bekent Van Ginkel. "Het was een emotionele periode, maar je leert jezelf ook beter kennen. Het is leerzaam, omdat je mentaal veel meemaakt. Ik moet zeggen dat ik wel erg diep heb gezeten. Maar stoppen heb ik niet overwogen. Ik heb de laatste jaren geleerd dat ik voetbal veel te leuk vind." Van Ginkel durft geen datum te plakken op zijn terugkeer in de basis. "Dat gaan we zien. Ik leef in het heden en hoop binnenkort meer minuten te maken. Dan bouwt het zich langzaam weer op."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen