'Berghuis komende zomer voor vier miljoen euro op te pikken'

'Berghuis komende zomer voor vier miljoen euro op te pikken'

22 januari 2021 – Steven Berghuis lijkt deze zomer te gaan vertrekken bij Feyenoord. De aanvoerder en sterspeler van de Rotterdammers koos afgelopen seizoen zijn verblijf met een jaar te verlengen, ondanks het feit dat hij voor een gelimiteerde transfersom op te pikken was. Diverse media melden dat de linkspoot deze zomer voor nóg minder op te halen is.Volgens het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt zakt de afkoopsom van Berghuis deze zomer naar vier miljoen euro, terwijl hij afgelopen jaar voor slechts acht miljoen op te pikken was. Het nieuws wordt bevestigd door De Telegraaf. Anderhalf seizoen geleden toonde PSV interesse in de aanvaller, waardoor Feyenoord een ultieme poging deed Berghuis aan boord te houden. Dat lukte, al ging dat wel gepaard met een hoog salaris en dus een bepaalde transfersom.

Berghuis gaf deze winter al aan niet te willen vertrekken uit Rotterdam-Zuid. Met zijn sleutelrol bij Feyenoord lijkt hij verzekerd van een plek in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK komende zomer. Berghuis, die in het verleden al ik het buitenland voor Watford speelde, maakt er echter geen geheim van nog altijd een buitenlandse trip te ambiëren. Over de grenzen wordt het bedrag van vier miljoen euro zonder problemen op tafel gelegd.

De 29-jarige aanvaller is ook dit jaar weer een van de belangrijkste spelers aan de kant van Feyenoord. In zestien competitieduels was hij tienmaal trefzeker en bereidde hij zeven goals voor. Hij heeft daarmee een aanzienlijk aandeel in de huidige vierde plaats. De achterstand op koploper Ajax bedraagt zes punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021