FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Martínez hoopt weer op basisplek: "Zorg dat ik er klaar voor ben"

Martínez hoopt weer op basisplek: "Zorg dat ik er klaar voor ben"

22 januari 2021 – Na bijna anderhalve maand op de reservebank mocht Lisandro Martínez afgelopen woensdag in het bekerduel met AZ eindelijk weer eens vanaf het begin starten. Als centrumverdediger liet de Argentijn een uitstekende indruk achter. Of hij komende zondag tegen Fortuna Sittard wordt beloond, is echter nog de vraag.Martínez nam afgelopen woensdag de plek in van Daley Blind, die rust kreeg. De kans is groot dat de ervaren verdediger tegen Fortuna wél weer op het opstellingsformulier staat. "Zoals iedereen ben ik natuurlijk klaar om te spelen, maar het hangt van de trainer af of dat gaat gebeuren", zegt Martínez op de clubwebsite van Ajax. "Ik zorg gewoon dat ik er klaar voor ben."

De Argentijn genoot van de passie die zijn ploeg tegen AZ in de wedstrijd legde. "We spelen met de juiste spirit. Ik zie ons de laatste wedstrijden steeds knokken tot het einde", aldus de multifunctionele speler. "Dat is ook wat de fans van ons vragen, die 'grinta'. Daar draait voetbal ook om in mijn ogen: mentaliteit, met elkaar verbonden blijven, alles geven en natuurlijk het brengen van mooi voetbal, wat hier ook hoog op het wensenlijstje staat."

Afgelopen seizoen was Martínez nog een van de uitblinkers in de ploeg van Erik ten Hag. De aanwinst speelde zichzelf in de basis als middenvelder en toonde zich op zijn eigen manier als waardige vervanger van de naar FC Barcelona vertrokken Frenkie de Jong. Dit seizoen komt Martínez weinig in de plannen voor. Op het middenveld gaat doorgaans de voorkeur uit naar Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Quincy Promes.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021