De Bruyne en Vardy voorlopig buitenspel in de Premier League

22 januari 2021, 15:20

Smaakmakers Kevin De Bruyne en Jamie Vardy kunnen voorlopig niet in actie komen in Engeland. De spelers kampen allebei met blessures en staan meerdere weken buitenspel. Daarbij moet aangegeven worden dat de blessure van de Manchester City-speler ernstiger is dan die van Vardy.

De Bruyne zal vier tot zes weken moeten toekijken, heeft trainer Pep Guardiola bevestigd op zijn persmoment. Dat is een forse aderlating voor de nummer twee van de Premier League. De Bruyne viel midweeks tegen Aston Villa uit met een hamstringkwetsuur en nader onderzoek heeft uitgewezen dat hij vier tot zes weken moet herstellen. De timing van de Belg is zeer ongelukkig. Hij mist waarschijnlijk de krakers tegen Liverpool, Tottenham Hotspur en Arsenal. Met 38 punten uit 18 duels staat Manchester City tweede in de Premier League.

Ook Vardy in lappenmand

Leicester City staat derde in de Premier League, met evenveel punten als nummer twee Man City. Trainer Brendan Rodgers heeft vrijdag aan de media laten weten dat de Engelse spits ongeveer drie weken niet kan spelen vanwege een rugblessure. De kwetsuur is dusdanig ernstig, dat hij een operatie moet ondergaan. The Foxes steken in goede vorm en wonnen midweeks van Chelsea. De doelpunten van Vardy, die op elf goals staat dit seizoen, zullen dan ook worden gemist.

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen