Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Advocaat wil vergelijking met AZ niet aan en steunt Pratto

Advocaat wil vergelijking met AZ niet aan en steunt Pratto

22 januari 2021 – De grote wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor Feyenoord en AZ. Komende zondag treffen de concurrenten elkaar in Rotterdam. Dick Advocaat weet dat het een belangrijke pot wordt, omdat het verschil slechts één punt is in het voordeel van Feyenoord. Advocaat heeft Arne Slot niet gebeld om informatie los te weken over de Alkmaarders.Slot werd eerder dit seizoen ontslagen in Alkmaar en staat na dit seizoen voor de groep in Rotterdam. Op de vraag of Advocaat hem gebeld heeft, had de ervaren coach een duidelijk antwoord. "Nee, natuurlijk niet. Ik ken AZ zelf ook heel goed, daar hoef ik niemand voor te bellen", zei de 73-jarige Hagenaar volgens de NOS. "Dat heeft niks met eergevoel te maken. Ik zie AZ zelf al zo vaak spelen."

Twee keer was Advocaat trainer van AZ. Hij kent de club dus goed. "Ik heb daar met ontzettend veel plezier gewerkt. We haalden Europees voetbal, de laatste acht van Europa, dat was een geweldige prestatie", zei de trainer. "Het is bij AZ wat gemoedelijker, bij PSV ook. Maar de charme van Feyenoord en Ajax is weer dat mensen er meer bovenop zitten, scherper zijn. Dat is ook leuk."

Advocaat kreeg vrijdag de suggestie voorgelegd dat AZ de Rotterdammers 'op alle fronten' voorbij zou zijn. "In elk geval al niet op de ranglijst. En daar gaat het uiteindelijk altijd om." Feyenoord verloor in 2019 voor het laatst thuis, tegen AZ. Advocaat hoopt dat het zondag beter zal gaan. "Dit zijn mooie wedstrijden. In een korte periode tegen deze tegenstanders, dat is voor een voetballer geweldig. De spelers kunnen laten zien of ze hetzelfde kunnen brengen als tegen Ajax."

Pratto
Uiteraard ging het op het persmoment ook over Lucas Pratto, die nog niet heeft kunnen overtuigen. Donderdag kreeg de spits felle kritiek van oud-spits Harry van der Laan. "Niet gelijk hem neerhalen", zei Advocaat volgens RTV Rijnmond. "Hij is hier net, heeft een huis gezocht, alles gedaan. Je kunt hem ook niet vergelijk met Sébastien Haller van Ajax. Dat slaat nergens op, die is twintig keer meer waard..."

Lees ook: Feyenoord neemt afscheid van overbodige verdediger Johnston

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021