FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Vraagteken achter naam Stengs richting kraker tegen Feyenoord

Vraagteken achter naam Stengs richting kraker tegen Feyenoord

22 januari 2021 – Het is nog onduidelijk of Calvin Stengs in actie kan komen als AZ zondag in actie komt tegen Feyenoord. De aanvaller kreeg woensdag tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (0-1) een knietje op zijn bovenbeen en liet daardoor vrijdag de training schieten. Mogelijk keert Stengs zaterdag terug op het trainingsveld voor de afsluitende training richting de wedstrijd in De Kuip.AZ presteerde de afgelopen weken wisselvalig, met de uitzege tegen PSV als hoogtepunt en de remise tegen PEC Zwolle als dieptepunt. "Ik heb goede en minder goede dingen gezien. Het is zaak om stabieler te presteren in de rest van het seizoen. Ook binnen een wedstrijd zag ik dat terug. Daar hebben we de afgelopen dagen aan gewerkt door ons te concentreren op de dingen waar we goed in zijn. In een wedstrijd kan je jezelf verbeteren door weer terug te gaan naar de basis. Die moeten een houvast bieden", wordt trainer Pascal Jansen geciteerd door het Algemeen Dagblad.

AZ won vorig seizoen met 0-3 in De Kuip, door doelpunten van Myron Boadu, Stengs en Oussama Idrissi. Sindsdien verloor Feyenoord geen thuiswedstrijd meer in De Kuip. "Het is een heel degelijke ploeg met ook individueel sterke spelers. Ze spelen weleens een mindere wedstrijd maar die weten ze dan toch te winnen. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord wil spelen zoals ze dat in de tweede helft tegen Ajax deden. Toen vond ik ze ook erg goed. Er staat behoorlijk wat druk op de wedstrijd denk ik. We willen beiden in de top van de ranglijst blijven."

AZ bezet in de Eredivisie de vijfde plaats en heeft één punt minder dan Feyenoord, dat de vierde plek bezet. Om 16.45 uur staan de clubs komende zondag tegenover elkaar.

Volg ons op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021