Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

Buitink moet PEC Zwolle aan doelpunten gaan helpen

Buitink moet PEC Zwolle aan doelpunten gaan helpen

22 januari 2021 – De huurtransfer van Thomas Buitink naar PEC Zwolle is rond. Die club bereikte al een akkoord met Vitesse over een verhuur en vrijdag heeft de spits zelf ook zijn krabbel gezet in Zwolle. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Arnhemmers. Dit weekend is de aanvaller nog niet inzetbaar.De twintigjarige spits is na Virgil Misidjan de tweede aanvaller die deze transferperiode is vastgelegd door PEC. Buitink kwam bij Vitesse dit seizoen weinig aan spelen toe. Hij scoorde één keer in veertien duels. Zijn beste seizoen beleefde Buitink in het voetbaljaar 2018/2019, toen hij zeven doelpunten maakte. Daarna ging het wat moeizamer bij de jonge aanvaller.

Vitesse ziet echter nog wel perspectief in de speler en verlengde onlangs zijn contract. Bij PEC krijgt hij nu de kans om te scoren in de Eredivisie. "Ik ben heel blij dat ik de tweede seizoenshelft voor PEC Zwolle mag uitkomen. Dit is voor mij een stap in de juiste richting. Op dit moment sta ik op een kruispunt in mijn carrière. Ik kan bij Vitesse het prachtige seizoen buiten de basis afmaken, of ik ga in Zwolle aan de ontwikkeling van mij als aanvaller werken en kan daarbij van waarde zijn voor deze mooie club. Dat laatste geniet mijn voorkeur, omdat vlieguren nu het belangrijkst zijn", legt de aanvaller uit.

Alleen RKC Waalwijk en ADO Den Haag hebben minder gescoord dan PEC en dus zijn de goals van Buitink welkom, zegt technisch manager Mike Willems. "Thomas is enorm gretig en hongerig naar doelpunten. Dat hij bij Vitesse dit seizoen nauwelijks aan spelen toekomt ligt niet zo zeer aan hem, maar meer aan de ijzersterke concurrentie waarmee hij te maken heeft. Als Thomas dan speelt, staat hij er ook en laat hij zien waarom hij een groot talent is. Dat de Arnhemmers in Thomas hun toekomstige aanvalsleider zien zegt dan ook meer dan genoeg."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021