Fortuna Sittard pikt tweede winteraanwinst op bij Stoke City

22 januari 2021, 13:26   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 13:31

Fortuna Sittard heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Limburgers nemen Thibaud Verlinden over van Stoke City. De 21-jarige Belgische aanvaller komt over van Stoke City en tekent een contract voor anderhalf jaar met een optie voor een extra seizoen. Na Mickaël Tirpan is hij de tweede winteraanwinst.

Verlinden maakte als jeugdspeler de overstap van Standard Luik naar Stoke City. In Engelse dienst brak hij nooit definitief door. Stoke City leende hem twee keer uit, aan FC St. Pauli en Bolton Wanderers. "Na zes seizoenen in Engeland is het tijd voor een nieuwe uitdaging en Fortuna Sittard sluit perfect aan op mijn ambities. Het Nederlandse voetbal is een goede leerschool voor buitenspelers. De transfer naar Sittard is in mijn ogen dan ook een logische stap. Ik kijk enorm uit naar mijn tijd hier", reageert Verlinden.

In totaal speelde Verlinden elf wedstijden namens Stoke City in het Championship. "We zijn vanzelfsprekend tevreden met de keuze van Thibaud voor Fortuna Sittard. Het is een type buitenspeler die goed past in de Nederlandse competitie. Snel, technisch vaardig en sterk in de 1-op-1. Hij heeft wat pech gehad met blessures, maar krijgt nu de kans om zich te laten zien in het geel-groen", aldus Sjors Ultee.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen