Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

'Ajax-trainer Erik ten Hag voert verkennend gesprek met BMG'

'Ajax-trainer Erik ten Hag voert verkennend gesprek met BMG'

22 januari 2021 – Erik ten Hag gaat volgend seizoen mogelijk aan de slag in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach is voornemens deze zomer afscheid te nemen van Marco Rose en heeft de trainer van Ajax op de korrel als zijn opvolger. Volgens Bild heeft sportief directeur Max Eberl zelfs al een verkennend gesprek gevoerd met de vijftigjarige Nederlandse oefenmeester.Bij Borussia Mönchengladbach gaat men ervan uit dat Rose in de zomer vertrekt. De Duitse trainer staat in de belangstelling van competitiegenoot Borussia Dortmund, dat in december afscheid nam van Lucien Favre. Edin Terzic staat tot het einde van het seizoen aan het roer bij de Duitse grootmacht, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de voormalig rechterhand van Favre geen langetermijnoplossing is. Rose, sinds de zomer van 2019 trainer van BMG, moet de definitieve opvolger van de Zwitser worden.

Ten Hag ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Ajax. Hij werd drie jaar geleden in Amsterdam aangesteld als opvolger van Marcel Keizer. Met Ten Hag aan het roer won Ajax tot nu een keer de landstitel, eenmaal de KNVB Beker en ook een keer de Johan Cruijf Schaal. Bovendien schopten het de Amsterdammers het in het seizoen 2018/19 tot de halve finale van de Champions League.

Het is onduidelijk of Ten Hag openstaat voor een dienstverband in de Bundesliga. Als trainer was hij tussen 2013 en 2015 al een keer werkzaam in Duitsland, als trainer van het tweede elftal van Bayern München. Daarnaast heeft hij Go Ahead Eagles en FC Utrecht onder zijn hoede gehad.

Volg ons op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021