Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

Tegen de zin van PSV gaat Schmidt in op kwestie-Nijhuis

Tegen de zin van PSV gaat Schmidt in op kwestie-Nijhuis

22 januari 2021 – Op de persconferentie van Roger Schmidt in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk wilde PSV eigenlijk niet dat er er vragen gesteld zouden worden over de mogelijke schorsing van de trainer naar aanleiding van zijn opmerkelijke beschuldiging richting scheidsrechter Bas Nijhuis. Toch ging de Duitse oefenmeester kort in op de kwestie.Schmidt gaf na afloop van de wedstrijd Sparta - PSV (3-5) aan Nijhuis nooit meer te willen spreken. De Duitse trainer beweerde dat de scheidsrechter zou hebben gezegd expres in het nadeel van de Eindhovenaren te hebben gefloten. Naar aanleiding van de uitlatingen van Schmidt startte de aanklager betaald voetbal deze week een vooronderzoek. En zolang het onderzoek loopt, wil PSV geen uitspraken doen.

Op aandringen van de aanwezige pers ging Schmidt vrijdag toch in op de zaak. "Ik vind dat iedereen in het voetbal op niveau moet presteren. Spelers, maar ook scheidsrechters. Als ik ergens ontevreden over ben, dan zeg ik dat. Mijn mening is nog steeds mijn mening", wordt hij geciteerd door de NOS. "Ik heb alleen gezegd dat Nijhuis iets heeft gezegd. Ik heb niet gezegd dat hij iets expres deed, hij zei dat. Je moet niet zeggen dat ik heb gezegd dat hij het expres deed. En nu is het genoeg...."

Uiteraard ging het tijdens het persmoment ook over de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van komende zaterdag. De Eindhovenaren hebben de nodige personele problemen. Zo is het nog onduidelijk of Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli kunnen meedoen. Cody Gakpo en Mario Götze zijn sowieso niet inzetbaar. Daarnaast zijn Armando Obispo en mogelijk ook Nick Viergever nog niet fit.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021