'Ødegaard kiest na gesprek met Arteta voor Arsenal'

22 januari 2021, 11:58   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 12:12

Martin Ødegaard staat op het punt Real Madrid te verruilen voor Arsenal. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano verkiest de Noorse aanvallende middenvelder een overgang naar Arsenal boven een terugkeer naar Real Sociedad. Een gesprek met trainer Mikel Arteta gaf de doorslag. De verwachting is dat de huurdeal in de komende uren wordt beklonken.

Een aantal dagen geleden berichtten diverse Spaanse media dat Ødegaard een verzoek had ingediend bij de clubleiding van Real Madrid om te worden verhuurd. De Noor komt in de Spaanse hoofdstad minder aan spelen toe dan hij zou willen. Trainer Zinédine Zidane maakte dit seizoen slechts negen keer gebruik van de oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse. Sinds de jaarwisseling kwam hij slechts vijf minuten in actie.

Al snel werd Ødegaard in verband gebracht met een terugkeer naar Real Sociedad, de club waar hij vorig seizoen furore maakte. De middenvelder werd afgelopen zomer nog vroegtijdig teruggehaald van zijn verhuurperiode aan de Basksiche ploeg, maar de Franse oefenmeester deed de afgelopen minder vaak een beroep op hem dan de verwachting was.

Bij Arsenal komt Ødegaard terecht bij de huidige nummer tien van de Premier League. De Noor wordt de eerste winteraanwinst van The Gunners. Daartegenover staat het vertrek van Sead Kolasinac (Schalke 04), William Saliba (OGC Nice) en Sokratis Papastathopoulos (clubloos). Bovendien staat Mesut Özil op het punt de overstap naar Fenerbahçe te maken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen