Aanvangstijden betaald voetbal veranderen niet tijdens avondklok

22 januari 2021, 11:35

Ook gedurende de periode dat de avondklok geldt worden wedstrijden in het betaald voetbal in de avond gespeeld. De KNVB gaat niet schuiven met de aanvangstijdstippen, zo laat een woordvoerder van de bond weten aan het ANP. De avondklok gaat komende zaterdag in.

Dan mag er niemand zich tussen 21.00 uur en 04.30 uur zich zonder geldige reden op straat begeven, op straffe van een boete van 95 euro. Sportbonden hebben van de overheid de ruimte gekregen om zelf te bepalen om gedurende de avondklok avondwedstrijden te laten spelen.

Uit onderzoek blijft dat ruim tien miljoen Nederlanders live of in samenvatting de wedstrijden in de Eredivisie, Eerste Divisie en Vrouwen Eredivisie volgen. "Daarmee amuseert het dus veel mensen die in de avond thuis (moeten) zitten. Wie doe je een plezier met middagwedstrijden?", aldus een woordvoerder van de bond. "Ook inspireert het de jeugd om te blijven bewegen en sporten binnen de coronabeperkingen, wat een positieve invloed heeft op de volksgezondheid, op korte en lange termijn."

Eerder werd al bekend dat de avondklok geen andere gevolgen heeft vooet het Nederlandse profvoetbal. Voor amateursporters verandert de situatie wel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen