'Manchester United wil wegkwijnende Van de Beek niet verhuren'

22 januari 2021, 11:10

Donny van de Beek maakt het seizoen gewoon af bij Manchester United. Trainer Ole Gunnar Solskjaer wil de 23-jarige Nederlandse middenvelder niet laten gaan, zo melden bronnen aan ESPN. De voorbije tijd kwijnt Van de Beek weg op de bank bij de Engelse grootmacht. Zijn laatste optreden in de Premier League dateert van meer dan een maand geleden.

Ondanks het gebrek aan speeltijd mag Van de Beek van Solskjaer zijn heil niet tijdelijk elders zoeken. De Nederlandse middenvelder werd afgelopen zomer voor 39 miljoen euro overgenomen van Ajax. Door bonussen kan de transfersom zelfs oplopen tot 44 miljoen euro. Zijn flinke prijskaartje ten spijt is Van de Beek er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. De laatste weken kwam hij zelfs als invaller niet aan de bak in de Premier League.

In de Engelse competitie startte Van de Beek nog maar eenmaal in de basis. Zijn enige doelpunt scoorde hij tijdens zijn debuut tegen Crystal Palace. In de Champions league, League Cup en FA Cup krijgt de middenvelder doorgaans meer speeltijd. Al is het nog maar de vraag of hij minuten blijft maken nu de belangen in de toernooien groter worden. Komende zondag speelt Liverpool in de FA Cup de kraker tegen Manchester United.

Solskjaer wil Van de Beek na een moeilijk half jaar nog niet afschrijven. De Noorse oefenmeester liet onlangs weten de voormalig Ajacied vooral te zijn als speler voor de toekomst.

Volg ons ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen