Vitesse op kruispunt door 'scheefgroei in contractopbouw'

Vitesse op kruispunt door 'scheefgroei in contractopbouw'

22 januari 2021 – Het worden spannende maanden voor Vitesse. En dat heeft niet alleen te maken met de stand op de ranglijst. Liefst tien verbintenissen lopen af in de zomer van 2022, waardoor de Arnhemse formatie op een kruispunt van wegen staat. Contracten moeten worden verlengd of spelers moeten worden verkocht. Anders dreigt een sportieve en financiële kaalslag, zo schrijft De Gelderlander.Er is bij Vitesse sprake van 'schreefgroei in de contractopbouw', zo ziet de Spors. Over anderhalf jaar lopen onder meer de contracten van Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane, Matus Bero en Eli Dasa af. Om te voorkomen dat zij in 2022 gratis de deur uit stappen, moeten zij komende zomer worden verkocht. Hun contracten kunnen ook tussentijds worden verlengd.

"Ik voorzie een mix. Ik verwacht enkele transfers in de zomer. Maar ik ga ook uit van contractverlengingen. Dat wordt maatwerk. Ieder heeft zijn afzonderlijke belangen", zegt Spors, die weet dat clubs door de coronacrisis minder uitgeven. "En wij laten spelers met een hoge marktwaarde echt niet onder de kostprijs vertrekken. Ik heb geen verkoopplicht van de clubeigenaar gekregen. Ik wil wel een meer gestaffelde opbouw van de contracten bij Vitesse bewerkstelligen."

Het succes van Vitesse heeft als keerzijde dat spelers er bij andere clubs goed opstaan. Zo staan Tannane, Bazoer en Doekhi volgens bovengenoemd dagblad volop in de belangstelling. "Maar een concreet bod ligt er nog voor niemand."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021