AZ laat Oosting vlieguren maken bij RKC Waalwijk

AZ laat Oosting vlieguren maken bij RKC Waalwijk

22 januari 2021 – Thijs Oosting speelt de rest van het seizoen bij RKC Waalwijk. AZ verhuurt de twintigjarige middenvelder aan de competitiegenoot. Na de van Vitesse overgekomen Yassin Oukili is Oosting de tweede winteraanwinst van de Waalwijkers.Oosting is een veelscorende middenvelder die zijn debuut in de hoofdmacht van AZ nog niet heeft gemaakt. Bij Jong AZ heeft hij de nodige ervaring in het profvoetbal opgedaan. Verdeeld over drie seizoenen speelde hij 48 wedstrijden in de Eerste Divisie. Daarin was hij zeventien keer trefzeker, waarvan zeven keer in de huidige jaargang.

"Met Thijs halen wij een speler binnen met ontzettend veel potentie en talent, die ook nog eens de nodige betaald voetbal ervaring heeft opgedaan bij AZ. We wilden graag nog een veelzijdige middenvelder aan onze selectie toevoegen met een aantal specifieke wapens. In de persoon van Thijs hebben we die speler gevonden", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld.

RKC Waalwijk bezet de vijftiende plaats in de Eredivisie en staat vier punten boven de gevarenzone. De Waalwijkers nemen het komend weekend op tegen PSV en spelen een aantal dagen later tegen Fortuna Sittard.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021