Bal in amateurvoetbal moet uiterlijk in april weer rollen

Bal in amateurvoetbal moet uiterlijk in april weer rollen

22 januari 2021 – Het amateurvoetbal in Nederland ligt al maanden op zijn gat. Binnenkort beslist de KNVB wat er met de rest van het seizoen gebeurt. In een update laat de bond weten dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer moet worden afgetrapt. Lukt dat niet, dan wordt de competitie niet meer opgestart.



Dat schrijft Tubantia. Uiterlijk in de week van 9 februari neemt de KNVB een beslissing over het amateurseizoen. De competities liggen sinds oktober stil en zullen hoe dan ook niet in zijn geheel worden afgemaakt. De KNVB maakte onlangs bekend dat er nog twee scenario's liggen voor het uitspelen van de competitie. Amateurploegen mogen bij de hervatting óf de eerste competitiehelft uitspelen, óf de competitie wordt opgedeeld in twee poules.

Maar gezien de huidige coronasituatie wordt zelfs het uitspelen van een competitiehelft of het uitspelen van een kleinere competitie een moeilijk verhaal. De KNVB kijkt daardoor 'voorzichtig' naar alternatieven. Zo is een optie om in de resterende maanden op basis van inschrijving competities of bekertoernooien te organiseren, voor alle categorieën.

"Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen", laat een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond weten. "Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld."

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021