Unieke reeks Liverpool ten einde: "Het is mijn schuld"

22 januari 2021, 08:48   Bijgewerkt: 22 januari 2021, 09:06

Een imposante serie van Liverpool kwam donderdag ten einde. The Reds verloren na 68 duels zonder nederlaag weer eens een thuiswedstrijd in de Premier League. Laagvlieger Burnley ging er met een 0-1 zege vandoor. Het was voor Liverpool bovendien de vijfde keer op rij dat er niet werd gewonnen in de Engelse competitie. Na afloop van de onverwachte nederlaag stak trainer Jürgen Klopp de hand in eigen boezem.

Liverpool is het helemaal kwijt in de Premier League. Op 19 december werd Crystal Palace met liefst 0-7 opzij gezet. Daarna verspeelde de regerend kampioen van Engeland punten tegen West Bromwich Albion (1-1), Newcastle United (0-0), Southampton (1-0), Manchester United (0-0) en nu ook Burnley. "Het was onmogelijk om deze wedstrijd te verliezen, maar toch gebeurde het", begon Klopp zijn analyse in gesprek met Sky Sports.

"Het is mijn schuld, want het is aan mij om de jongens het goede gevoel te geven, de juiste hoeveelheid vertrouwen te geven en de juiste beslissingen te nemen. Dat is overduidelijk niet goed gegaan. We hadden veel de bal en creëerden redelijke kansen, maar in de laatste fase maakten we niet de goede beslissingen. Daar ligt ons probleem", aldus de trainer, die zijn team de laatste vier duels niet zag scoren in de Premier League.

Liverpool is na de nederlaag tegen Burnley terug te vinden op de vierde plaats in de Premier League. Koploper Manchester United heeft zes punten meer. Een andere concurrent, Manchester City heeft een voorsprong van vijf punten. De ploeg van trainer Pep Guardiola speelde bovendien een wedstrijd minder.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen