VVV klopt Go Ahead en meldt zich als laatste in kwartfinale

21 januari 2021, 23:01   Bijgewerkt: 21 januari 2021, 23:13

Veel wisselingen in het basisteam hebben niet voor een nederlaag voor VVV-Venlo gezorgd. Ook de tweede keus kon donderdag afrekenen met Go Ahead Eagles, al ging het met pijn een moeite. Een heerlijke knal voor rust was voldoende om de kwartfinales te bereiken: 1-0. Het is voor het eerst in 25 jaar tijd dat VVV weer eens dat stadium van de beker haalt.

Hans de Koning legt de prioriteit bij de Eredivisie en koos ervoor om acht wijzigingen door te voeren in zijn basisteam. Ook topscorer Giorgos Giakoumakis kreeg rust en zat op de bank. Een mooie kans voor Go Ahead om na de eerdere winst op SC Cambuur in de vorige ronde nu ook te stunten in Venlo. Het begin van de ploeg van Kees van Wonderen was ook prima. Na 24 minuten had Luuk Brouwers een heerlijke dribbel in huis, waarna hij aflegde op Jacob Mulenga. De spits zag zijn inzet tegen de paal vliegen. Waar Go Ahead het vizier niet op scherp had staan, sloeg VVV tien minuten later wel toe.

Aaron Bastiaans haalde geweldig uit en verschalkte keeper Jay Gorter, die onlangs nog wel verkozen tot beste keeper van de Eerste Divisie-periode. Hem kon niets verweten worden, want het schot was prachtig te noemen. Een domper voor Go Ahead, maar de Eerste Divisie-ploeg bleef de druk op de ketel houden. Het kreeg ook de beste kansen in de wedstrijd.

Na rust was de grootste mogelijkheid voor Mulenga, die twintig minuten voor tijd alleen op keeper Delano van Crooij afstormde. In plaats van de bal tegen de touwen te werken, stuitte hij op de doelman van VVV. Een gelijkmaker was op dat moment gezien het speelbeeld logisch geweest. Go Ahead was na rust de betere ploeg en bonkte behoorlijk op de Venlose deur. Kansen kreeg het ook, maar het vizier stond niet op scherp. Met wat pijn en moeite trok VVV de overwinning over de streep.