"Te sloom, niet wendbaar, over the hill; dát is Pratto"

"Te sloom, niet wendbaar, over the hill; dát is Pratto"

21 januari 2021 – Het is Lucas Pratto nog niet gelukt om te imponeren bij Feyenoord. De huurling begon tegen zowel Sparta Rotterdam als tegen Heracles Almelo (beker) in de basis, maar werd in beide wedstrijden gewisseld. Tegen Ajax moest de Argentijn het doen met een korte invalbeurt. Volgens voormalig spits Harry van der Laan moet het Legion lage verwachtingen houden.De analyticus, die zelf in 2001 stopte met profvoetbal, heeft een voorkeur voor meer technische spitsen en is geen fan van Pratto. "Ik houd van stijlvolle spitsen. Van Persie, Ronaldo, noem maar op. Pratto op zijn beurt is een zwoeger, een sjouwer en allesbehalve een atleet. Let alleen al op zijn voeten, die staan permanent op tien over tien", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ofwel: veel te ver naar buiten. Hij is niet mooi om naar te kijken. Ik sluit heus niet uit dat hij nog wat doelpuntjes meepikt voor Feyenoord, hoor. Maar het verschil? Nee, dat gaat deze jongen niet maken in de Kuip."

Met zijn 32 jaar zit Pratto in de herfst van zijn loopbaan, heeft Van der Laan gezien. "Je hebt spitsen, zoals Klaas-Jan Huntelaar, die moeiteloos door kunnen tot hun 40ste. Anderen daarentegen gaan na hun dertigste hard achteruit. Pratto is er een voorbeeld van. Hij ziet er op zijn 32ste uit als een vent van vijftig."

Volgens hem hoeft dat voorkomen echter niet direct een probleem te zijn. "Neem John Metgod (voormalig verdediger van onder meer AZ, Real Madrid, Nottingham Forest en Feyenoord, red.). Die oogde op zijn twintigste al als oud-international en was tot zijn eind-dertigste toch steengoed. Maar in het geval van Pratto is dat wél een probleem. De slimme, scorende spits die hij is geweest, is hij gewoon niet meer. Te sloom, niet wendbaar, over the hill; dát is Pratto en dat straalt hij uit."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021