Avondklok schaadt voetbal niet: "Vertier geven"

Avondklok schaadt voetbal niet: "Vertier geven"

21 januari 2021 – Dat er een avondklok aan zit te komen, heeft geen gevolgen voor het Nederlandse voetbal. De situatie blijft namelijk hetzelfde. De Eredivisie en de Eerste Divisie gaan gewoon door, al is dat weliswaar zonder supporters. Manager competitiezaken Jan Bluyssen heeft goede hoop dat beide seizoenen dit seizoen wel afgemaakt kunnen worden.De manager van de KNVB is blij dat de avondklok geen gevolgen heeft voor het voetbal. "Voor ons verandert er niet veel, want de regel van de overheid is dat je voor werk naar buiten mag. De wedstrijden worden gewoon afgewerkt, waarbij de betrokkenen toestemming hebben om met een werkgeversverklaring buiten te komen", zegt hij tegen De Telegraaf. "De gigantische kijkcijfers die er zijn, laten zien dat voetbal een oplossing is om mensen thuis te houden en vertier te kunnen geven in deze tijd. In totaal zijn er 10 miljoen unieke kijkers geweest dit seizoen. Die maximaal 1500 voetballers en stafleden, die daarvoor rondreizen, vormen door het frequente testen en de intensieve medische begeleiding geen risico voor de volksgezondheid."

Verder is hij tevreden over hoe het dit seizoen gaat, ondanks diverse uitbraken bij clubs. "Je hoopt altijd op een vlekkeloos verloop, maar dit seizoen was dat tegen beter weten in. Je wist van tevoren, dat het zeker niet vlekkeloos zou zijn. Als ik dan nu zie, dat we vanwege corona geen inhaaldatum hoeven te gebruiken, dan kun je niet anders stellen, dan dat we daar heel erg tevreden over moeten zijn. We hebben zeven wedstrijden moeten verplaatsen. Als je dat afzet tegen het totale aantal wedstrijden dan is dat een minimumpercentage. Daar kunnen we met z'n allen wel een beetje trots op zijn. In de zomer is samen met de overheid, KNVB en de clubs ontzettend hard gewerkt aan de protocollen en het testbeleid. Op basis daarvan hebben we het vertrouwen gekregen van de overheid, waardoor we de enige competitie zijn die heeft doorgespeeld."

De KNVB heeft de kritiek echter wel meegekregen dat sommige voetballers zich niet goed genoeg aan de regels houden. "In onze branche moeten we ons echt heel goed realiseren, dat we samen met de overige topsport als een van de weinigen nog in competitie zijn en daar moeten we optimaal invulling aan geven. Dat betekent dat je ook een voorbeeldfunctie hebt. We leggen er voortdurend de nadruk op, dat iedereen zich moet houden aan de gestelde maatregelen. En op momenten, dat dat niet gebeurt, zoals met het juichen bij doelpunten of voetballers die toch naar de kapper gaan, dan heeft dat zeker onze aandacht. Het is nu ook onderwerp van gesprek met de clubs. Gelukkig zijn het incidenten, maar daar balen we wel van."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!
  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021