Telstar moet alweer afscheid nemen van goudhaantje Soto

21 januari 2021, 17:19

Eerder dan verwacht is er een punt gezet achter de huurperiode van Sebastian Soto bij Telstar. De Amerikaanse spits werd door de Eerste Divisie-club voor een seizoen gehuurd van Norwich City, maar die club heeft besloten om hem per direct terug te halen naar het Championship. Telstar moet zodoende een dure prijs betalen voor de goede prestaties van de spits.

Soto kwam in de zomer over van Norwich City en speelde twaalf wedstrijden in de Eerste Divisie, waarin hij zeven doelpunt maakte. Gemiddelde was Soto eens per 94 minuten doeltreffend voor Telstar. Zijn goede prestaties zorgden er bovendien voor dat hij zich in 2020 voor het eerst mocht hullen in het shirt van de Amerikaanse nationale ploeg.

Vanzelfsprekend baalt Telstar ervan dat de twintigjarige spits nu prompt vertrekt. "Natuurlijk is dit heel erg jammer", zegt trainer Andries Jonker. "Je weet dat er een vergrootglas op zulke jongens ligt en dat er in de winterperiode besloten kan worden hem terug te roepen. Dat is nu het geval en daar moeten wij mee omgaan. Ik denk dat het eens te meer bewijst dat we bij Telstar op de goede weg zijn en een mooi platform zijn voor spelers om zichzelf in de kijker te spelen. Hoe we dit gaan oplossen? Daar gaan we in de  komende dagen naar kijken. Na het vertrek van Benaissa Benamar naar FC Utrecht werden ons ruim 25 centrale verdedigers aangeboden en ik verwacht dat ons nu vele spitsen zullen worden aangeboden. Daarnaast hebben wij natuurlijk onze eigen ideeën."

Telstar staat er met een achtste plaats goed voor in de Eerste Divisie.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen