Koster en Willem II snakken naar winst: "Het beste medicijn"

Koster en Willem II snakken naar winst: "Het beste medicijn"

21 januari 2021 – Al acht wedstrijden op rij won Willem II niet meer in de Eredivisie. De club staat voorlaatste en hunkert naar een driepunter. Adrie Koster hoopt die vrijdag tegen PEC Zwolle te behalen en beseft dat een overwinning zijn ploeg goed zal doen.De coach, die nog altijd niet kan beschikken over Robbin Ruiter en Driess Saddiki, merkt dat zijn spelers het moeilijk hebben met de slechte serie. Het vertrouwen gaat er niet op vooruit, ziet de trainer. "Aan sommige spelers merk je echt dat de mindere resultaten geen goede invloed op ze hebben. Ook daarom hebben we echt een overwinning nodig. Dat is het beste medicijn om uit de situatie te komen waarin we zijn verzeild", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Het is de bedoeling dat Willem II wat compacter gaat opereren dan de laatste tijd het geval was. "In de eerste helft tegen RKC waren de afstanden te groot, zodat we hen de mogelijkheid boden om er tussendoor te voetballen. Dat kun je voorkomen door compact te spelen. En dan met de bal mee te bewegen als blok", doceert Koster. "Het komt voor elke speler aan op slim positie kiezen ten opzichte van je tegenstander en de bal. Daar hebben we al veel aandacht aan besteed in het verleden, maar we hebben er deze week ook weer het accent op gelegd tijdens de trainingen."

Het lijkt erop dat Willem II gaat opereren in een 4-4-2-formatie. "Of we dan dus 4-4-2 spelen? In balbezit zal het er anders uitzien dan bij balverlies. Ik hoef er niet per se een sticker op te plakken."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021