Tsjechische bond trekt record Ronaldo in twijfel

21 januari 2021, 15:52

Met een treffer tegen Napoli schoot Cristiano Ronaldo zich woensdagavond opnieuw in de geschiedenisboeken. Volgens de officiële tellingen is de Portugees namelijk de meest productieve speler die de wereld ooit heeft voortgebracht. De aanvaller van Juventus maakte doelpunt nummer 760 in zijn rijke loopbaan. Daarmee ontnam hij het record van de Oostenrijks-Tsjechische topschutter Joszef Bican.

De spits toonde zich tussen 1928 en 1955 als misschien wel de beste spits ter wereld. Met 759 goals voor Schustek, Farbenlutz, Rapid Wien en Admira Wien, Slavia Praag, FC Vítkovice, FC Hradec Králové en Dynamo Praag greep hij in de jaren veertig en vijftig het all-time record. In die jaren groeide Bican uit tot Europese topschutter die door niemand meer te achterhalen leek.

Dat lukte Ronaldo met zijn goal tegen Napoli alsnog. Althans: volgens de officiële cijfers. Als het aan de Tsjechische voetbalbond ligt, moet Ronaldo er nog heel veel ballen in gaan schieten om het record te breken. Op basis van research via 'betrouwbare databases' heeft historicus Jaroslav Kolá? onderzoek gedaan naar het aantal goals van Bican. "De prestigieuze statistiekensites zeggen dat hij 821 keer heeft gescoord. Zijn cijfers van zijn periode bij FC Hradec Králové op het tweede niveau zijn niet meegeteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen