Recordsom voor Senesi? "Hopelijk boven 20 miljoen"

Recordsom voor Senesi? "Hopelijk boven 20 miljoen"

21 januari 2021 – Henk Timmer speelde in 2019 een belangrijke rol in de komst van Marcos Senesi naar Feyenoord. De 23-jarige verdediger werd voor zeven miljoen euro opgepikt bij het Argentijnse San Lorenzo. De Rotterdammers hopen de verdediger komende zomer voor een veelvoud aan een andere club te verkopen.Timmer, eigenaar van World Soccer Consult, denkt dat hij zomaar een recordbedrag kan opleveren. "Toen die jongen kwam deed iedereen lacherig", doelt Timmer bij het radioprogramma Veronica Inside op zijn debuutwedstrijd bij FC Emmen. "Ik had hem al tien keer zien spelen in Argentinië. Het is gewoon echt een fantastische speler. Wat de waarde is? Wat de gek ervoor geeft. Die jongen heeft het fantastisch gedaan en is een van de dragende spelers van Feyenoord."

Senesi geldt dit seizoen als onbetwiste basiskracht. "Ik hoop voor Feyenoord ook een keer kan verkopen voor boven de twintig miljoen. Dat zit er wel aan te komen, want dat is hij wel waard." Het huidige recordbedrag staat nu nog op naam van Dirk Kuyt, die in 2005 voor achttien miljoen euro naar Liverpool verkaste. Ook Terence Kongolo, Jordy Clasie en Rick Karsdorp golden als goudmijntjes.

Volgens het Algemeen Dagblad is er interesse van meerdere clubs uit de Italiaanse Serie A. Een anonieme zaakwaarnemer zei dat hij voor 'alle clubs onder de top' interessant is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021