Marsman verrast: "Heb laten zien dat ik bij Feyenoord kan keepen"

Marsman verrast: "Heb laten zien dat ik bij Feyenoord kan keepen"

21 januari 2021 – Nick Marsman verbaast dit seizoen vriend en vijand onder de lat bij Feyenoord. De dertigjarige sluitpost kon op voorhand op veel kritiek rekenen, maar ontpopt zich dit seizoen als een waardige vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. Marsman bewijst zich als betrouwbare sluitpost en is onder meer de keeper met het hoogste reddingspercentage in de Eredivisie.De woorden van supporters en analitici waren keihard, toen bekend werd dat Feyenoord enkele maanden met Nick Marsman tussen de palen moest gaan spelen. "'Kritiek… Ik heb ermee leren dealen. Iedereen die zegt dat kritiek hem of haar niets doet... Ik zeg niet dat ze liegen, maar onbewust raakt het je toch", zegt Marsman in gesprek met Voetbal International. "Ik heb op dat vlak wel een en ander moeten overwinnen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik het nu veel makkelijker een plek kan geven. Dat ik er niet meer in blijf hangen. Dit alles zorgt er óók voor dat ik nu veel meer rust heb in mijn hoofd. Negatieve kritiek maakt je sterker, al kom je daar natuurlijk pas later achter. Een fout bepaalt mijn leven niet meer."

Justin Bijlow is inmiddels weer terug op het trainingsveld en lijkt naar zijn rentree toe te kunnen werken. Wordt Marsman dan direct weer geslachtofferd? "Dat is natuurlijk niet aan mij. Ik doe mijn uiterste best en ben blij dat ik heb laten zien dat ik van waarde kan zijn voor de ploeg. Dat is de enige waardering die ik nodig heb, die van spelers en trainers. Maar de situatie is nu wel anders. Voorheen was ik duidelijk tweede keeper, nu heb ik laten zien dat ik in Feyenoord 1 kan keepen. Iedereen wil spelen, ik ook."

Marsman brak door bij FC Twente, waar hij het grootste deel van zijn carrière speelde. Via Go Ahead Eagles en FC Utrecht belandde hij in 2019 bij Feyenoord, waar hij aanvankelijk als derde doelman werd gestrikt. Marsman kon destijds naar PEC Zwolle, maar koos voor een avontuur in Rotterdam. Daar hield hij in twaalf optredens al acht keer zijn doel schoon.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021