Malacia heeft zin in topper tegen AZ: "Ik verwacht spektakel"

Malacia heeft zin in topper tegen AZ: "Ik verwacht spektakel"

21 januari 2021 – Feyenoord speelde ondanks de 1-0 nederlaag een goede wedstrijd bij Ajax en nam het goede gevoel mee richting de bekerwedstrijd tegen Heracles. De Almeloërs werden met 3-2 aan de kant geschoven en dat leverde Feyenoord een plek in de kwartfinale op. Ook Tyrell Malacia speelde opnieuw een sterke wedstrijd. De linksback kijkt uit naar het treffen met AZ.Voor de camera van Feyenoord TV gaf Malacia aan wat hij zijn ploeg kan brengen. "Energie erin, vol gas gaan: daar waar ik extra kan bijdragen wil ik zeker helpen, ja." Desondanks was hij kritisch. "Na afloop speel je een wedstrijd altijd na in je hoofd en kom je vanzelf dingen tegen die je beter had kunnen doen. Ik ben best wel kritisch naar mezelf."

Het zijn dingen die hem komend weekend van pas kunnen komen, als tegen AZ het maximale van hem wordt gevraagd. Tegen Ajax maakte de jonge linksachter indruk door Antony uit de wedstrijd te spelen. "Ik verwacht spektakel tegen AZ. Dit zijn de leukste wedstrijden, je voetbalt om dit soort wedstrijden te spelen. Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden." 

AZ won deze maand al van PSV (1-3) en zette dat voort tegen ADO Den Haag (2-1). Daardoor is het verschil op de ranglijst met Feyenoord verkleind tot slechts een punt. Feyenoord en AZ hebben respectievelijk zes en zeven punten achterstand op koploper Ajax. Afgelopen seizoen wonnen de Alkmaarders met 0-3 op bezoek in De Kuip.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021