Koopmeiners baalt na 'onnodige' uitschakeling AZ: "Doodzonde"

Koopmeiners baalt na 'onnodige' uitschakeling AZ: "Doodzonde"

21 januari 2021 – Na drie overwinningen op rij moest AZ weer eens een tik incasseren. In het bekertoernooi was Ajax uiteindelijk met 0-1 te sterk, waardoor de trofee dit jaar niet in de Alkmaarse prijzenkast zal belanden. Aanvoerder Teun Koopmeiners constateerde dat een nederlaag voor zijn ploeg niet nodig was."Doodzonde", vatte Koopmeiners zijn teleurstelling voor de camera van ESPN in één woord samen. "Ik had ieder moment het idee dat de bal eens goed voor ons kon vallen. Maar dat gebeurde dus niet. Zij scoren uit een scrimmage. Wij moeten die bal dan gewoon wegrossen." De enige treffer van de avond kwam op naam van Zakaria Labyad.

Lees ook: Jansen over ontbreken VAR: "Onbegrijpelijk"

Koopmeiners zag dat zijn ploeg die tik niet meer te boven kon komen. "Daarna lopen wij steeds achter de feiten aan, maar blijven we toch in de wedstrijd. Ajax kreeg misschien betere kansen, maar ik denk toch dat we onnodig zijn uitgeschakeld. Er was ook geen videoscheidsrechter. Ik had het idee dat Boadu niet buitenspel stond toen hij naar het doel kon dribbelen."

Verdediger Timo Letschert schaarde zich voor de camera van NH Nieuws achter de woorden van zijn captain. "We hebben niet ons niveau gehaald en Ajax was een stuk beter in het verkrijgen van de tweede bal." Mogelijk had een videoscheidsrechter AZ kunnen helpen, constateerde Letschert. "We hadden een duwtje in de rug kunnen krijgen door een penalty, maar dat werd ons ontnomen door de scheids."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021