Klopp over herstel Van Dijk: "Erg hoopgevend"

Klopp over herstel Van Dijk: "Erg hoopgevend"

21 januari 2021 – Jürgen Klopp is enthousiast over het herstel van verdediger Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal raakte in 2020 zwaar geblesseerd aan zijn knie en staat waarschijnlijk tot het einde van het seizoen aan de kant. Op de clubwebsite van Liverpool kon Klopp nog geen datum plakken op de terugkeer van zijn rots in de branding.Van Dijk is inmiddels drie maanden bezig aan zijn herstel en liet zich afgelopen week voor het eerst zien op het voetbalveld. Zijn Duitse coach hoopt de verdediger dit seizoen nog te kunnen gebruiken. "Ik weet niet wat er wel en niet mogelijk is. Ik ben namelijk niet de persoon om daarover te oordelen. Maar het herstel ziet er erg hoopgevend uit", sprak Klopp.

"Hij ziet er goed uit. Ik heb hem vanochtend aan de telefoon gehad en hij zit goed in zijn vel. Dat is dus erg veelbelovend. Maar ik heb geen idee wanneer hij terug is." Klopp weet dat het nog wel een tijdje kan duren. "Ik heb de blessure zelf gehad, er zijn nog veel fases die hij moet zien te volbrengen. Maar het ziet er goed uit voor de korte periode dat hij bezig is met zijn herstel."

Het ontbreken van Van Dijk is terug te zien in de resultaten van Liverpool. De vorig jaar nog onverslaanbare ploeg presteert dit jaar uiterst wisselvallig. The Reds bezetten momenteel plek vier in de Premier League, met zes punten achterstand op koploper Manchester United. Liverpool heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Vanavond (donderdag) ontvangt het Burnley.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021