Jansen over ontbreken VAR in beker: "Onbegrijpelijk"

Jansen over ontbreken VAR in beker: "Onbegrijpelijk"

21 januari 2021 – Pascal Jansen zal ongetwijfeld slecht hebben geslapen na de uitschakeling met AZ in de beker. Concurrent Ajax was in Alkmaar met 0-1 te sterk. De trainer was teleurgesteld in het optreden van zijn eigen ploeg, maar denkt dat de VAR hem misschien had kunnen redden. In het bekertoernooi wordt geen gebruik gemaakt van het arbitrale vangnet.Jansen baalde hoorbaar na afloop. "We hadden het volste vertrouwen dat we konden winnen, maar uiteindelijk hebben we te weinig afgedwongen", liet De Telegraaf optekenen uit zijn mond. "We hebben het vandaag onvoldoende laten zien." Maar het was niet het spel van de Alkmaarders dat Jansen na afloop frustreerde. Hij verbaasde zich met name over het ontbreken van de videoscheidsrechter.

"Ook ik heb de VAR vaak vervloekt", bekende Jansen. "Maar we zijn er nu wel aan gewend geraakt en ik had liever gehad dat hij er vanavond wel was geweest." Volgens de AZ-coach waren er drie twijfelachtige momenten. "De VAR had de treffer van Ajax misschien wel afgekeurd omdat David Neres hinderlijk buitenspel stond. En ik vond die overtreding van Edson Alvarez op Albert Gudmundsson ook een 100 procent penalty. Maar het meest schrok ik van de situatie waarin Myron Boadu werd afgevlagd na een steekpass van Calvin Stengs. Hij stond in de verste verte niet buitenspel toen hij alleen op het doel van Ajax kon aflopen. Onbegrijpelijk."

Voor AZ betekende het een einde van het bekertoernooi, iets wat de Alkmaarders de laatste jaren juist zoveel geluk had gebracht. Drie jaar geleden bereikte de formatie van John van den Brom nog de finale, die met 3-0 werd verloren van Feyenoord. AZ faalde er tegen Ajax voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 in de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021