Zidane na bekerblamage: "Dit is geen schande"

Zidane na bekerblamage: "Dit is geen schande"

21 januari 2021 – Real Madrid blameerde zich afgelopen woensdag op bezoek bij het nietige Alcoyano. De club uit het derde niveau van Spanje kegelde de grootmacht uit de Copa del Rey (2-1). In blessuretijd maakte het tiental van Alcoyano de winnende treffer. Toch vindt coach Zinédine Zidane niet dat zijn ploeg zich moest schamen."Alle nederlagen doen pijn", verzuchtte de Fransman na afloop in gesprek met de Spaanse pers. "Ik vind het niet leuk en de spelers ook niet. We hadden natuurlijk moeten winnen, maar het is geen schande. Dit kan gebeuren, het zijn dingen die er nu eenmaal bij horen in een loopbaan. Het is een vervelende dag, maar we raken nu niet in paniek." 

Zidane hoopt snel de rug weer te kunnen rechten. "Het is mijn verantwoordelijkheid. Of ik de spelers nog wel kan laten presteren? Ja, dat denk ik wel. Dat moet je aan de spelers vragen. We hebben dit jaar goed gepresteerd, al valt het de laatste weken wat tegen. De focus moet nu volledig op de competitie en de Champions League."


De kans bestaat namelijk nog dat Real Madrid de landstitel pakt, al lijkt die met de week kleiner te worden. De achterstand op stadgenoot Atlético Madrid bedraagt vier punten, terwijl de Rojiblancos nog een wedstrijd voor de boeg hebben. In de Champions League is Atalanta de eerste horde in de knock-outfase. Gestreden wordt om een plek in de kwartfinale.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021