FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Vormer en Dost van waarde bij nipte zege Club Brugge

Vormer en Dost van waarde bij nipte zege Club Brugge

20 januari 2021 – Het Nederlands getinte Club Brugge dendert door in de Jupiler Pro League. Tegen Oostende boekte de ploeg de vierde overwinning op rij (2-1), al ging dat niet gemakkelijk. Bas Dost was met zijn derde treffer in drie wedstrijden weer belangrijk voor zijn nieuwe club, waar ook Ruud Vormer met twee assists een belangrijke rol speelde. Na drie overwinningen op rij had Club Brugge inmiddels een aardig gat geslagen. Dat kwam ook door de vorm van het KRC Genk van John van den Brom, dat de laatste twee wedstrijden verloor. Die ploeg stond nog altijd tweede, maar met een achterstand van inmiddels zeven punten. Genk komt morgen in actie tegen Gent, maar Club Brugge kon de druk op dat duel al opvoeren door het gat te vergroten tot tien.

Dat ging echter niet gemakkelijk. Club Brugge stond na een klein kwartier zelfs op een 0-1 achterstand door een ongelukkige eigen goal van Clinton Mata. Tegen het einde van de eerste helft werd de schade echter hersteld door opnieuw Bas Dost, die met drie goals uit zijn eerste drie wedstrijden een droomstart kent in Brugge. De assist was van landgenoot Ruud Vormer, die de voorzet gaf waaruit de spits binnen kon koppen.

Kort na rust was het opnieuw Vormer die een doelpunt voorbereidde, dit keer uit open spel. Hij stuurde Krépin Diatta de diepte in, waarna de Senegalees zijn ploeg op voorsprong kon schieten. Het bleek de winnende goal - onder meer doordat Fashion Sakala namens Oostende een strafschop miste. Zo kwam Club Brugge goed weg en vergrootte het het gat met Genk - in ieder geval voor even - tot liefst tien punten. 

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021