Advocaat kritisch op Pratto: "Moet zich nog bewijzen"

Advocaat kritisch op Pratto: "Moet zich nog bewijzen"

20 januari 2021 – Drie dagen nadat het een uitstekende indruk maakte in de Klassieker, had Feyenoord weer grote moeite tegen - niet eens het sterkst mogelijke - Heracles Almelo. De Rotterdammers wonnen met 3-2, maar ook trainer Dick Advocaat zag dat het spel te wensen over liet. "Dit was niet één van onze beste wedstrijden", zei hij na afloop. "En dan druk ik me nog voorzichtig uit."De verwachtingen waren hoog na de sterke wedstrijd die Feyenoord in de Johan Cruijff Arena speelde. Des te meer toen bleek dat Heracles juist enkele vaste basisspelers op de bank hield. Dat kon echter ook onderschatting tot gevolg hebben. "Dat mag geen excuus zijn", reageerde Advocaat tegenover ESPN. "De eerste helft vond ik het heel matig. De tweede helft was iets beter, we hadden iets meer controle."

Na afloop ging het ook over Lucas Pratto, de van River Plate gehuurde spits die zijn eerste treffer voor Feyenoord nog moet maken. Tegen Heracles haalde Advocaat de Argentijn zelfs in de rust al naar de kant. "Pratto moet ballen krijgen en die kreeg hij niet. Dan heb je weinig aan hem, dus moet je hem eruit halen." Zijn antwoord riep de vraag op of Feyenoord er wel goed aan heeft gedaan om Pratto te huren. "Dat zal hij nog moeten bewijzen. We hebben hem gehaald om te proberen. Je moet nog niet zo snel je conclusies trekken, maar vandaag was het te weinig. Maar hij was niet de enige."

Advocaat ging ook kort in op de geruchten rondom Nicolai Jørgensen, die opvallend genoeg met een vertrek op huurbasis in verband werd gebracht. De trainer kon niet ingaan op de betrouwbaarheid van de geruchten, maar stelde wel dat hij de spits niet wil zien vertrekken. "Daar kan ik niet mee leven, nee. Of hij moet voor vijftien miljoen euro verkocht worden, maar het heeft geen zin om die jongen te verhuren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021