Ten Hag verklaart wijzigingen: "We moeten ermee dealen"

Ten Hag verklaart wijzigingen: "We moeten ermee dealen"

20 januari 2021 – Vanwege het drukke speelschema van Ajax heeft Erik ten Hag zijn basiself rigoureus veranderd. In de bekerkraker tegen AZ staan liefst acht andere namen aan de aftrap. Die keuze verklaarde de trainer door opnieuw te verwijzen naar het volle programma van de Amsterdammers, volgens hem het 'slechtste schema' van alle clubs.Al eerder verwees Ten Hag naar het 'slechte schema'. "Omdat onze tegenstander elke keer langer rust heeft. Dat blijft de rest van januari zo. Daar hebben wij tegen geageerd, maar helaas geen gehoor gekregen. We moeten ermee dealen", zei hij tegenover ESPN. De trainer wil zijn beklag geen 'miepen' noemen. "Ik miep er niet over, maar je zou verwachten dat iedereen een keer dat lof treft. We moeten ermee omgaan, dus doen we dat."

Dat doet de trainer door zijn basiself flink te wijzigen. De afgelopen week zag hij dat dat nodig was. "We hebben drie topwedstrijden gehad in de eerste week. Dan zie je toch bij een aantal het kaarsje uitgaan. Dat was duidelijk zichtbaar, dus dan neem je maatregelen. Bovendien hebben wij een heel goede bank." Daarbij kijkt de trainer ook al vooruit naar de komende maanden. "We meoten oppassen dat we niet de totale frisheid verliezen, zoals eind december. Er komen nog heel veel wedstrijden aan. Niet alleen in januari, het blijft doorgaan. Februari, interlands, het EK Onder 21. We moeten oppassen dat we onze spelers nog wel fris hebben als het erom gaat."

Ten Hag ging daarnaast in op de rol van Edson Álvarez. De Mexicaan krijgt tegen AZ een basisplaats, opnieuw als middenvelder. "Hij kan ook als centrale verdediger spelen. Bij Mexico en ook bij zijn vorige club speelde hij bijna altijd op het middenveld. Ik kijk naar combinaties en Álvarez met Blind samen achterin is niet al te snel. Als je dan zoals wij vaak in volle pressie spelen, is het niet handig als je centrale duo niet veel snelheid heeft."

Lees ook: Ten Hag gooit Ajax-opstelling tegen AZ compleet overhoop

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021