Feyenoord komt zwakke start te boven en pakt kwartfinale-ticket

Feyenoord komt zwakke start te boven en pakt kwartfinale-ticket

20 januari 2021 – Feyenoord heeft met hangen en wurgen de volgende ronde van de KNVB Beker behaald. Een zwakke start en later onoplettendheid bij Feyenoord leverde Heracles via Delano Burgzorg na een half uur spelen de verdiende voorsprong op. In de laatste seconde van de eerste helft kwam Feyenoord middels Luis Sinisterra langszij en zette in de tweede helft met invaller Bryan Linssen een stap in goede richting. De beslissende 3-1 van Lutsharel Geertruida viel pas laat in de wedstrijd, waardoor de late 3-2 van Adrian Szöke geen gevaar meer was.In de vorige ronde van de KNVB-beker werden de Rotterdammer nog vrijgeloot, waardoor de achtste finale van vandaag de eerste ronde in het bekertoernooi was waarin ze in actie kwamen. Ditzelfde verhaal gaat op voor de tegenstander waar Feyenoord het tegenop nam, Heracles Almelo. De laatste wedstrijd die Feyenoord speelde in het toernooi was vorig seizoen in de halve finale tegen stuntploeg NAC Breda. De wedstrijd eindigde in een klinkende 7-1 overwinning, maar de finale is er, zoals iedereen weet, nooit van gekomen. Vanzelfsprekend, zou je zeggen, was Feyenoord erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Desalniettemin begon Feyenoord allesbehalve sterk. Binnen tien seconde stond Burgzorg oog in oog met doelman Nick Marsman, maar laatstgenoemde won het duel. Heracles had dus bijna de aftrap van het jaar op zijn naam gekregen, maar gelukkig voor de thuisploeg liep het goed af. Het schudden de Rotterdammers alleen niet wakker. De wedstrijd grossierde in slordigheden en de mogelijkheden waren niet echt kansen te noemen, totdat de 35e minuut aanbrak. Uros Spajic stapte veel te laat weg, waardoor hij de mogelijke buitenspelpositie van Burgzorg ophief. De aanvaller kwam voor de tweede keer een op een te staan en faalde nu niet. Hij omspeelde Marsman en Heracles had geheel verdiend de 0-1 voorsprong te pakken.

Feyenoord moest, niet voor het eerst dit seizoen, in de achtervolging. In de eerste helft leek het niets meer te worden, maar Feyenoord mocht ondanks het verstrijken van de extra tijd nog een vrije trap nemen. Na het inbrengen van Steven Berghuis raakte de bal in de kluts en schoot Sinisterra de bal via Janis Blaswich tegen de touwen. Een opsteker voor Feyenoord zo vlak voor rust, aangezien ze tot dat moment eigenlijk niet in aanmerking kwamen voor een gelijkmaker.

De tweede helft begon beter in Rotterdams perspectief. Lucas Pratto en Orkun Kökcü bleven achter in de kleedkamer en hun invallers Linssen en Ridgeciano Haps lieten direct beter veldspel zien. Het duurde dan ook niet lang voordat Feyenoord de 2-1 voorsprong te pakken had. Na een goede combinatie gaf Sinisterra de laatste pass op Linssen en de aanvaller schoot de bal overtuigend binnen. Feyenoord zakte naar het doelpunt wat terug, waardoor verdere kansen om de voorsprong te vergroten uit bleven.

Het doelpunt van Linssen leek op een gegeven moment genoeg voor vandaag om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Een vrije trap in de slotfase besliste uiteindelijk definitief de wedstrijd. Mark Diemers bracht de bal in en wie anders dan Geertruida kopte de bal binnen voor de 3-1 eindstand. Het doelpunt van Geertruida was geen overbodige luxe, aangezien Szöke diep in blessuretijd nog de 3-2 binnenschoot. Overtuigend was het niet, maar Feyenoord bekert door en is terug te zien in de kwartfinale.

Opstellingen en beoordelingen*:
Feyenoord: Nick Marsman 6, Lutsharel Geertruida 6 (87' Bart Nieuwkoop -), Uros Spajic 5, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 5.5, Leroy Fer 6 (87' Jordy Wehrmann -), Jens Toornstra 6, Orkun Kökcü 4 (46' Ridgeciano Haps 6), Steven Berghuis 5, Lucas Pratto 3.5 (46' Bryan Linssen 7.5), Luis Sinisterra 7.5 (73' Mark Diemers -)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5, Noah Fadiga 6.5 (81' Tim Breukers -), Robin Pröpper 5.5, Marco Rente 6, Jeff Hardeveld 5, Lucas Schoofs 5.5, Teun Bijleveld 6 (79' Adrian Szöke -), Ismail Azzaoui 7, Silvester van der Water 5 (67' Rai Vloet 5.5), Delano Burgzorg 6.5 (67' Jeremy Cijntje 6), Luca de la Torre 6

Man of the match: Bryan Linssen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021